Vi använder cookies på våra sidor, så vi kan erbjuda bästa möjliga användarupplevelse. Använding av cookies

7/27/2022

PayiQ

Mobilutveckling för en molnbaserad biljettplattform

Som en del av Weasel Softwares kollektivtrafikverksamhet har vi varit involverade i utvecklingen av mobilapplikationer och bakgrundstjänster för PayiQ:s biljettplattform. PayiQs Ticketing as a Service -plattform används till exempel i Åboregionens mobilapplikation för kollektivtrafik: Föli-applikationen byggs och anpassas ovanpå PayiQ:s plattform.

PayiQ:s biljettsystem effektiviserar användandet av kollektivtrafiken: köp och kontroll av biljett, en reseplanerare och kartbaserad reseplanering, mobilladdning av resekort och andra bussbiljettbehov sköts bekvämt via den mobila plattformen. Plattformen samlar även in information om biljettanvändning och kundrörelser så att den kan analyseras och användas för att förbättra hela systemet.

Vi har varit med i att utveckla Android-mobilbetalningar med NFC, förbättra användbarheten av applikationer och utveckla och underhålla plattformen för att motsvara funktionerna i de senaste Android- och iOS-telefonerna. Dessutom har vi implementerat funktionerna för ett virtuellt resekort som körs på telefonen – om kollektivtrafikföretagets hårdvara stödjer det virtuella kortet behövs inget fysiskt resekort alls, och all biljettinformation finns och är tillgänglig direkt på telefonen.

Den mobila utvecklingen som Weasel Software gjorde var insiktsfull, implementeringen började riktigt snabbt och tjänsten var mycket flexibel. Jag rekommenderar Weasel Software som en smidig tjänsteleverantör även till andra.

Pirkka Lankinen

PayiQ

VÅRA ANSVARSOMRÅDEN ÄR:

Utvecklingsarbete som en del av ett team

Android-mobilutveckling

iOS-mobilutveckling

Utveckling av mobila enheter

Utveckling av mobila betalningar med hjälp av NFC

ANVÄND TEKNIK:

Objective-C

Swift

Java

Python

Django