Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

7/27/2022

PayiQ

Mobiilikehitystä pilvipohjaiseen lipunmyyntialustaan

Osana Weasel Softwaren joukkoliikennetekemistä olemme olleet mukana PayiQ:n lipunmyyntialustan mobiilisovellusten ja taustapalveluiden kehittämistyössä. PayiQ:n Ticketing as a Service -alustaa käytetään esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenne Fölin mobiilisovelluksessa: Fölin applikaatio on rakennettu ja räätälöity PayiQ:n alustan päälle.

PayiQ lippujärjestelmä sujuvoittaa joukkoliikenteen käyttöä: matkalipun ostaminen ja tarkistaminen, reittiopas ja karttapohjainen matkan suunnittelu, matkakorttien mobiililataus ja muut linja-autoliikenteen lippuihin liittyvät tarpeet hoituvat kätevästi alustan kautta. Alusta myös kerää tietoa lippujen käytöstä ja asiakkaiden liikkumisesta, jotta sitä voidaan analysoida ja käyttää kokonaisuuden parantamiseksi.

Olemme olleet mukana kehittämässä Android-mobiilimaksamista NFC:tä hyödyntäen, parantelemassa sovellusten käytettävyyttä sekä kehittämässä ja ylläpitämässä alustaa vastaamaan uusimpien Android- ja iOS-puhelimien ominaisuuksia. Lisäksi olemme olleet toteuttamassa alustaan puhelimessa toimivan virtuaalisen matkakortin ominaisuuksia – mikäli joukkoliikenneyhtiön laitteisto tukee virtuaalikorttia, ei fyysistä matkakorttia tarvita ollenkaan, vaan kaikki lipun tiedot ovat olemassa ja käytettävissä suoraan puhelimessa.

Weasel Softwaren tekemä mobiilikehitys oli osaavaa, toteutus aloitettiin todella nopeasti ja palvelu oli erittäin joustavaa. Suosittelen Weasel Softwarea ketteränä toimijana myös muille.

Pirkka Lankinen

PayiQ

MEIDÄN VASTUULLAMME OVAT:

Kehitystyö osana tiimiä

Android-mobiilikehitys

iOS-mobiilikehitys

Mobililaitteiden backend-kehitys

Mobiilimaksamisen kehitys NFC:tä hyödyntäen

KÄYTETTYJÄ TEKNOLOGIOITA:

Objective-C

Swift

Java

Python

Django