Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

3/25/2024

Turun museokeskus

Turun lähihistoriaa keräämässä – Prikka-verkkopalvelu tallentaa muistot Museokeskuksen käyttöön

Millaisen kampauksen otit vanhemmiltasi salaa? Missä sait ensisuudelmasi? Mistä ostit irtokarkkeja viikkorahoillasi?

Turun museokeskuksen Prikka-sivusto pyrkii tallettamaan turkulaisten muistot lähihistoriasta verkkopalveluun, jossa ne samalla olisivat muidenkin kiinnostuneiden luettavissa. Sovelluksen toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Weasel Software.

“Sivustolle ladatut kirjoitukset ja valokuvat päätyvät osaksi museokeskuksen kokoelmaa ja sillä tavalla auttavat sekä tutkijoita että tavallisia kansalaisia ymmärtämään omaa lähihistoriaamme. Olemme rakentaneet sivusta helppokäyttöisen ja selkeän, jotta mahdollisimman monet pystyisivät käyttämään sitä ja tallentamaan sinne kokemuksiaan”, kertoo projektipäällikkö Rauli Heikkinen Weasel Softwarelta.

Kilpailutuksen kautta voittoon

Weasel Software valittiin projektin toimittajaksi Turun kaupungin Sovelluskehityksen puitesopimuksen sisäisessä minikilpailutuksessa, jossa Weasel Software oli kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi valittu toimija. Projektivaihe hyväksyttiin joulukuussa 2022, kehitystyötä tehtiin vuoden 2023 ajan ja sovellus saatiin käytettäväksi verkkoon vuoden 2024 alussa.

Prikka-projektissa toteutettiin ensin määrittelyiden tarkennus, ja sitten suunniteltiin sovelluksen design ja käyttöliittymäprototyyppi, jotta voitiin varmistaa sovellukseen paras mahdollinen käytettävyys. Itse projekti koostui kiinteähintaisesta projektista, jonka jälkeen kehitystä on jatkettu yhdessä Museokeskuksen kanssa ketteriä menetelmiä hyödyntäen.

“Työskentely Weaselin kanssa on ollut sujuvaa, vaikka prosessi on ollut melko pitkä. Toivotut muutokset ovat toteutuneet nopeasti ja heiltä on myös saanut hyviä ideoita ja ehdotuksia sivuston toimintojen kehittämiselle”, kertoo Turun museokeskuksen tutkija Milla-Lotta Kemiläinen

Weasel Software on asiakkaan toiveita kuunnellen tuottanut Museokeskukselle sovelluksen “avaimet käteen” -periaatteella. Kokonaisuus on siis ollut Weasel Softwaren vastuulla eri osa-alueineen: projektin suunnittelu, johtaminen, käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelu, sovelluksen toteutus, alustapalvelut ja ylläpito. Alustapalvelut tarjotaan pilvipalveluita hyödyntäen. Museokeskus osallistui projektin edistämiseen jokaviikkoisissa palavereissa ja näin pysyttiin jatkuvasti linjassa sen suhteen, että asiakkaan tarpeet tulevat täytetyiksi.

“Työskentely Weaselin kanssa on ollut sujuvaa, vaikka prosessi on ollut melko pitkä. Toivotut muutokset ovat toteutuneet nopeasti ja heiltä on myös saanut hyviä ideoita ja ehdotuksia sivuston toimintojen kehittämiselle”

Milla-Lotta Kemiläinen

Turun Museokeskus

MEIDÄN VASTUULLAMME OVAT:

Design

Käyttöliittymäprototyyppi

Sovelluksen suunnittelu

Sovelluksen toteutus

Sovelluksen ylläpito

Sovelluksen jatkokehitys

AWS-alustapalveluiden ylläpito

Tarjotaan asiakkaalle SAAS:na pilvestä

KÄYTETTYJÄ TEKNOLOGIOITA:

Node.js

Express.js

Next.js

React

TypeScript

MapLibre

PostgreSQL

TypeORM

REST-rajapinnat

AWS