We use cookies on our website to provide the best possible user experience. Cookie policy

6/7/2024

Porin Puuvilla Oy

Energiatehokkuus näkyviin Porin Puuvillan kauppakeskusnäytöillä

Satakunnan suurin kauppakeskus Puuvilla etsi tehokasta tapaa viestiä asiakkailleen energiatehokkuudestaan. Weasel Software tarjosi vastaukseksi kattavan ratkaisun, joka yhdisti käyttäjäkeskeisen suunnittelun tarkkaan tekniseen toteutukseen. Nyt kauppakeskuksen omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähköenergia näkyy reaaliaikaisesti ostoskäytävien näytöillä.

Puuvilla on hiilineutraali kauppakeskus, jonka kiinteistö saa yli 90% tarvitsemastaan lämpö- ja jäähdytysenergiasta vihreästi tuotettuina. Kuitenkaan, suuri osa kauppakeskuksen asiakkaista ei ollut tästä tietoisia: Puuvilla halusi muuttaa tilanteen ja kertoa energiatehokkuudestaan sekä kauppakeskuksessa että verkkosivuillaan.

Weasel Softwaren toteuttaman projektin tuloksena oli kauppakeskuksen älynäyttöihin integroitu ratkaisu, joka esittää kauppakeskuksen katolla sijaitsevien aurinkopaneelien sähköntuotantotietoja kauppakeskuksen näytöillä havainnollisesti, kiinnostavasti ja informatiivisesti.

“Yhteistyö Weasel Softwaren tiimin kanssa oli todella luontevaa, ja saimme yhdessä hahmoteltua idean, josta koko hallintotiimi piti. Oli kiinnostavaa nähdä, miten idea eteni palanen kerrallaan aina toteutukseen saakka”, toteaa kauppakeskusjohtaja Tiina Justén.

Kauppakeskuksen tarpeet ja tavallisen shoppailijan näkökulma

Weasel Softwaren ja Puuvillan yhteinen projekti alkoi asiakasymmärryksen ja tarpeiden analysoinnilla. Palvelumuotoilija Miia Turunen toteaa, että tiimi kuunteli tarkasti kauppakeskuksen tarpeita ja keräsi näkemyksiä kävijöiltä.

“Sukelsimme rohkeasti kauppakeskuksen ihmisvilinään, ja vietimme päivän kohdaten ihmisiä ja kysellen heiltä näkemyksiä”, kuvailee Turunen.

Muotoilu, tekninen toteutus ja projektinhallinta yhdessä

Teknisen suunnittelun ja toteutuksen ytimessä puolestaan olivat Wesel Softwaren ohjelmointi- ja arkkitehtuuriosaaminen, jotka varmistivat ratkaisun kestävyyden ja skaalautuvuuden.

Projektin aikana asiakasta palveli jatkuvasti Weasel Softwaren joustava ja selkeä projektinhallinta. Kommunikaatio on asiakkaalle helppoa, sillä hän pystyy aina halutessaan hoitamaan sen keskitetysti yhden ja saman henkilön – projektipäällikön – kanssa.

“Projektin aikataulu ja budjetti pysyivät sovittuna ja olimme koko ajan hyvin kartalla siitä, mitä projektissa tapahtuu.”, kertoo kiinteistöjohtaja Ville Mattila.

Koska vastuullisuus on myös kaupan alalla yhä merkittävämpi kulutuskäyttäytymistä ohjaava tekijä, haluamme varmistaa, että Puuvilla pystyy jatkossakin kertomaan olevansa edelläkävijä energiatehokkuudessa ja digitalisoinnissa. Aktiivisen työvaiheen jälkeen siirryimmekin ylläpitovaiheeseen, ja tarjoamme kauppakeskukselle edelleen edelleen jatkuvaa tukea ja kehittämistä.

Yhteistyö Weasel Softwaren tiimin kanssa oli todella luontevaa, ja saimme yhdessä hahmoteltua idean, josta koko hallintotiimi piti. Oli kiinnostavaa nähdä, miten idea eteni palanen kerrallaan aina toteutukseen saakka.

Tiina Justén

kauppakeskusjohtaja, Puuvilla

MEIDÄN VASTUULLAMME OVAT:

Projektin suunnittelu ja hallinta

Palvelumuotoilu

Käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelu (UI/UX)

Ratkaisun ja sovellusarkkitehtuurin suunnittelu

Tekninen toteutus ja ylläpito

KÄYTETTYJÄ TEKNOLOGIOITA:

Azure Functions

REST-rajapinnat

Azure Blob Storage

GSAP-animaatiokirjasto

JavaScript