Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

1/26/2024

Port of Helsinki, Ports of Stockholm & Mariehamns Hamn

SmartPort System huolehtii satamien matkustajaliikenteestä

Weasel Softwaren kehittämä ja ylläpitämä SmartPort System -ohjelmisto huolehtii matkustajaliikenteen ohjaamisesta Euroopan vilkkaimmissa matkustajasatamissa, kuten Helsingissä, Tukholmassa ja Turussa. Kaikkiaan järjestelmän porttien läpi kulkee vuosittain lähes 20 miljoonaa laivamatkustajaa. Laajennamme palvelutarjontaamme jatkuvasti ja etsimme uusia satamia yhteistyökumppaneiksemme.

Lukuisat Itämeren matkustajasatamat ovat ottaneet SmartPort Systemin käyttöön matkustajaterminaaleissaan. Ohjelmisto on käytössä matkustajaliikenteen ohjauksessa satamaterminaalien matkustusporteilla. Portin kohdalla matkustaja näyttää matkalippunsa QR-koodia skannerille ennen laivaan nousemista. Järjestelmä tarkistaa, että matkustajan näyttämä matkalippu on oikea, voimassaoleva ja käyttämätön. Tämän jälkeen järjestelmä avaa portit ja päästää matkustajan kulkemaan niistä läpi.

Laivayhtiöt puolestaan tarvitsevat tiedon siitä, että matkustaja on astunut laivaan, ja SmartPort-järjestelmä välittää heille myös tämän tiedon. Järjestelmä tarjoilee satamaoperaattoreille myös muuta tilastotietoa ja esimerkiksi tapahtumalokeja matkustajista, helposti ymmärrettävässä muodossa.

SmartPort-järjestelmän pilvisiirtymä toteutettiin vuodessa

Vielä alkuvuonna 2022 SmartPort -sovellus toimi satamissa paikallisina asennuksina, ja tuolloin kaikki matkustajiin liittyvä tiedonkulku tapahtui paikallisesti. Weasel Software toteutti ohjelmistolle vuodessa täydellisen pilvisiirtymän Amazon Web Services -pilvipalveluun, ja kokonaisuus valmistui syksyllä 2023.

Pilvisiirtymän yhteydessä päivitettiin myös porttien ohjausyksiköiden käyttöjärjestelmät ja sovellukset. Osaavan tiimin avulla työ saatiin hienosti maaliin: sekä suunnitellun aikataulun sisällä että määritellyn budjetin puitteissa.

“SmartPortia myös kehitetään jatkuvasti, ja siihen lisätään toiminnallisuuksia, jotka helpottavat tuotteen käyttäjien arkea. Suunnittelemme jatkuvasti myös samaan kulunvalvonta-tuoteperheeseen kuuluvia muita ratkaisuja”, kertoo SmartPort -projektin vetäjä Robert Sundell.

SmartPort-tiimi palvelee satama-asiakkaitaan luontevasti sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

MEIDÄN VASTUULLAMME OVAT:

Projektien suunnittelu ja hallinta

Tuotehallinta

Käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelu (UI/UX)

AWS-pilviarkkitehtuurin suunnittelu

Ratkaisun ja sovellusarkkitehtuurin suunnittelu

Pilvimigraation suunnittelu ja toteutus AWS-pilveen

Integraatioiden suunnittelu ja toteutus

Laitteisto-ohjelmiston suunnittelu ja toteutus (Embedded Linux)

Järjestelmän ylläpito, tuotannon operointi, jatkokehitys, sekä palvelunhallinta ja service desk

KÄYTETTYJÄ TEKNOLOGIOITA:

Amazon AWS pilvipalvelut

WildFly

Java

GO

React

NextJs

Nodejs

PostgreSQL

Embedded Linux