Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

1/16/2023

Tampereen kaupunki

Selkeämpää asiointia varhaiskasvatuksen kanssa – eVaka-palvelu yhdistää vanhemmat ja ammattilaiset

Kun tamperelainen perhe haluaa hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa, ilmoittaa mihin kellonaikaan lapsi haetaan hoidosta tai ottaa yhteyttä varhaiskasvatuksen työntekijöihin, hän tekee sen eVaka-toiminnanohjausjärjestelmän kautta.

“Uusi eVaka-järjestelmä on kaikin puolin modernimpi ja ennen kaikkea helppokäyttöisempi kuin vanha. Se esimerkiksi ohjaa täyttämään hakemukset oikein, mikä vähentää työn määrää: aikaisemmin väärin täytetyt hakemukset aiheuttivat edestakaista viestimistä ja tarpeetonta ajanmenoa. Nyt sama asia hoituu kerralla oikein, ja sekä käyttäjät että varhaiskasvatuksen henkilökunta ovat huomattavasti tyytyväisempiä”, kertoo Henri Valkama Weasel Softwaresta.

Valkama toimi eVaka-järjestelmän käyttöönotossa projektipäällikkönä ja asiakkaan (Tampereen kaupunki) edustajana.

Käyttöönottoprojekti sisälsi muun muassa käyttöönottosuunnitelman laatimisen, käyttöönoton ja aikataulun seurannan sekä käyttöönoton riskien ja vaikutusten arviointia. Koska eVaka-järjestelmä on laaja, se vaatii myös paljon integraatioita muihin julkisen puolen järjestelmiin: esimerkiksi Suomi.fi-tunnistautumiseen ja väestötietojärjestelmään.

“Saimme Weasel Sofwarelta ensiluokkaista asiantuntijatyötä käyttöönottoprojektiin liittyen”, toteaa Tampereen kaupungin ICT-palvelupäällikkö Ulf Schnabel.

Jatkossa järjestelmää kehitetään neljän suuren kaupungin (Espoo, Tampere, Turku ja Oulu) välisenä yhteistyönä. Kehitystyö näkyy käyttäjille uusina toiminnallisuuksina ja sähköisinä palveluina myös jatkossa. Weasel Software on ollut mukana myös Oulun järjestelmän käyttöönotossa teknisen projektipäällikön roolissa.

MEIDÄN VASTUULLAMME OVAT:

Projektinhallinta

Käyttöönottosuunnittelu ja koordinointi

Vaikutusten ja riskien arviointi

AWS-pilvipalveluiden asiantuntijuus

Tuki- ja ylläpitomallin suunnittelu

Yhteistyö muiden kaupunkien kanssa