Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

herokuva

4/6/2023

Lisää rekrytointeja, liikevaihtoa ja oma tuotevaltaus – vuosi 2022 oli Weasel Softwarelle laajentumisen aikaa

Orgaaninen kasvu jatkui voimakkaana, mutta kulunut vuosi merkitsi Weasel Softwarelle myös sisäisen uudelleenjärjestelyn ja investointien aikaa. Erityisesti keväällä 2022 toteutunut SmartPort -liiketoimintakauppa toi satamien henkilöliikenteen yrityksen kiinnostuksen keskiöön: nyt sen parissa työskentelee jo omistautunut tuotetiimi.

Ohjelmistoyritys Weasel Software kuittasi vuoden 2022 loppuun positiivisella tuloksella. Yrityksen liikevaihto kipusi yli neljän miljoonan euron, työntekijöitä oli vuoden päättyessä 44 henkilön verran ja yritys jakoi myös ensimmäistä kertaa osinkoja osakkailleen. Yritys on 100% työntekijöidensä omistama, ja vuoden lopussa osakkaita oli jo yli kaksikymmentä.

SmartPort valtaa Itämeren satamia

Yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista oli SmartPort-liiketoimintakauppa, joka toteutettiin keväällä 2022. Liiketoimintakaupassa Weasel Softwaren omistukseen siirtyi sovelluskokonaisuus, jolla huolehditaan lauttaliikenteen matkustajien logistiikasta. Kun laivamatkustaja kulkee terminaalissa kauttakulkuportin läpi ja näyttää matkalippunsa qr-koodia lukijalle, ohjelmisto lukee lipun tiedot, käsittelee ne, toimittaa laivayhtiölle tiedon henkilön saapumisesta laivaan ja opastaa lipun käyttäjän kulkemaan portista läpi. Kaikkeen tähän kuluu vain pari sekuntia, ja kokonaisuus tuntuu matkustajalle saumattomalta.

“Olemme vuoden aikana kehittäneet tuotteesta helppokäyttöisemmän, nopeamman ja asiakkaiden tarpeita paremmin vastaavan version, joka tarjotaan kokonaispalveluna pilvipalveluita hyödyntäen. Uusi versio otettiin tuotantokäyttöön vuoden 2022 loppupuolella, ja tavoitteemme on saada se käyttöön kaikille asiakkaillemme vuoden 2023 aikana”, kertoo toimitusjohtaja Juha Laurila.

SmartPort on kokonaisuutena myös askel siihen suuntaan, johon Weasel Software haluaa tulevaisuudessa kulkea.

“Haluamme jatkossa keskittyä entistä enemmän ohjelmistojen tarjoamiseen SAAS:na suoraan pilvestä ja konesalissa toimivien sovellusten muuttamiseen ketteriksi pilvipalveluiksi. SmartPort-sovelluksen täysi transformaatio pilvipalveluksi on erinomainen referenssi tämän kaltaisesta osaamispaletistamme”, Laurila jatkaa.

Uusia työntekijöitä kaikkiin viiteen kaupunkiin

Vuoden aikana uusia työntekijöitä liittyi yritykseen peräti 17 henkilön verran, ja kasvua saatiin kaikkiin toimipisteisiin: Turkuun, Helsinkiin, Tampereelle, Lappeenrantaan ja Jyväskylään. Ohjelmistoalalla onnistuneet rekrytoinnit ovat merkittävä saavutus, sillä hyvistä osaajista käydään aktiivista kilpailua.

“Tarjoamme työyhteisön, joka on sekä paikallinen että koko Suomen laajuinen. Toimistot paikkakunnittain tuovat ihmisiä yhteen, ja lisäksi meillä on paljon yhdessä järjestettyä toimintaa – sen avulla rakennamme yhteisöllisyyttä. Meillä jokaisella työntekijällä on iso mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä sisältöön, joustavat työajat ja tietysti hyvät ja mieluisat välineet työnsä tekemiseen”, sanoo Laurila.

Weasel Software rekrytoi aktiivisesti myös vuonna 2023, ja tavoitteena onkin löytää ainakin kymmenen senioritason työntekijää.

Weasel Software Oy on voimakkaasti kasvava suomalainen ohjelmistoyritys, jonka omistavat sen työntekijät. Se toteuttaa ohjelmistoprojekteja, tarjoaa niihin liittyviä palveluita ja välittää asiantuntijoitaan erilaisiin ohjelmistokehityksen rooleihin. Yrityksen pitkäaikaisia ​​asiakkaita ovat muun muassa Liikennevirasto, Valtioneuvoston kanslia, Eläketurvakeskus ja useat suomalaiset joukkoliikenneyhtiöt.

Weasel Software Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 4 miljoonaa euroa, sillä on noin 44 työntekijää ja lisäksi verkostossaan yli 1 000 asiantuntijaa.