Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

hero

1/22/2022

Tulin kesätyöntekijäksi jäin osakkaaksi

Moni opintojensa puolivälissä tai loppuvaiheessa oleva opiskelija on löytänyt itselleen pysyvän kodin Weasel Softwaresta. Kesätyöntekijät pääsevät heti osaksi täysimittaista tiimityötä, ja se tarjoaa oppimisen mahdollisuuksia kaikille osapuolille.

Opiskelija tiimissä tarjoaa firmalle oppimista molempiin suuntiin

Tulevan kesän ajattelu alkaa jo tammikuussa, ainakin jos on opiskelija ja haluaa varmistaa itselleen hyvän kesätyöpaikan. Tämä pohdinta oli aikanaan akuutti kysymys Essille, Miikalle ja Einolle – ja heistä jokainen päätyi hakemaan töitä Weasel Softwarelta kesäksi 2021.

– Etsin suhteellisen pientä yritystä, johon haluaisin tekemään opinnäytetyötäni, joten googlettelin erilaisia it-firmoja. Sitä kautta vastaan tuli Weasel ja päädyin laittamaan hakemuksen sisään. Opparin jälkeen jäin kesätöihin, ja kesätöiden jälkeen vakihommiin, Essi-Maria Varjonen muistelee.

– Olin muuttanut vuonna 2020 opintojen perässä Turkuun, mutta en tuntenut täältä ketään ja kaikki firmat näyttivät keskenään vähän samanlaisilta. Kysyin vinkkejä Helsingissä asuvalta tutultani, ja hän oli tehnyt yhteistyötä Weaselin kanssa: kehui että kyseessä on pätevä ja osaava firma. Niinpä laitoin paperit vetämään, kertoo Eino Korte.

Tarjolla “oikeita töitä”

Kun Weaseliin tullaan kesätyöntekijäksi, kyseessä ei ole mikään ”kahvinkeitto ja postimerkkien liimaaminen”, kuten toimitusjohtaja Juha Laurila asian muotoilee. Nuoriinkin tekijöihin luotetaan ja heidät otetaan osaksi merkityksellisiä projekteja.

– Opiskelijoissa on todella paljon voimaa ja tuoreita ideoita, jotka edesauttavat monien töiden hoitamista. Me haluamme ottaa heidät alusta saakka täysillä mukaan tiimiin ja tekemiseen, sillä se on mitä parhainta oppimista molempiin suuntiin, Juha kehuu.

Miika Toivanen koki yllätyksen haettuaan Weaselille kesätöihin tammikuussa – hän löysi itsensä paiskimasta hommia yritykselle jo kuukautta myöhemmin.

– Hakemuksessani hain kesätöihin, koska ajattelin homman toimivan niin. Työhaastattelussa kuitenkin kysyttiin, että pystyisinkö aloittaa aiemmin. Vastasin että pystyn, ja niin päädyin aloittamaan työt jo helmikuussa, Miika kertaa.

Kunnon perehdytys ja tiimin tuki apuna arjessa

Sekä Essi, Miika että Eino kiittelevät työn aloittamisen yhteydessä saatua perehdytystä – sen avulla pääsi hyvin hommiin kiinni ja tutustui myös vauhdilla uusiin kollegoihin. Kesätyöntekijä mätsätään mahdollisimman nopeasti sopivaan jo-käynnissäolevaan projektiin, ja parhaimmillaan hän pääsee osallistumaan sen palavereihin jo viikon–parin sisällä aloittamisestaan.

– Weaselilla ei ole koskaan tullut tunnetta, että olisin muille ”vain joku opiskelija”, vaan työporukka on alusta asti ottanut mukaan tasaveroisena tekijänä. Kun omat ideat tuntuvat arvokkailta ja niitä kannustetaan esittämään, se on mahtava fiilis. Toisaalta apua saa aina kun sitä tarvitsee – en ole kertaakaan jäänyt ilman vastausta, Miika sanoo.

– Sain hyvän perehdytyksen jälkeen aidosti haastavia työtehtäviä, joiden hoito oli minun vastuullani, kun muut olivat kesälomalla. Se tuntui hiukan jännittävältä, mutta myös tosi hyvältä: osaamiseeni luotettiin, Essi fiilistelee.

Henkilökohtainen perehdytys, tiimin tuki ja tarkasti valitut työtehtävät auttavat myös kesätyöläistä kehittämään omaa osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Olen kuullut että keskimäärin juniorikehittäjällä menee noin puoli vuotta, ennen kuin hän pääsee kunnolla jyvälle hommista. Meillä opiskelevilla Weaseleilla kesti vain muutama viikko, Eino vertaa.

Show must go on!

Kesän jälkeen show ei todellakaan ollut ohi, vaan kaikki kolme opiskelijaa jäivät taloon jatkamaan työsuhdetta. Eino tekee töitä tuntityöläisenä ja jatkaa opintojaan.

– Kesän jälkeen oli selvää, että työtä jatkettaisiin niin kauan kuin työtä riittää,­ eli pitkälle tulevaisuuteen. Me opiskelevat weaselit olemme intohimoisia ja se näkyy meidän tekemässämme työssä: tuomme uusia tuoreita näkemyksiä ja meillä on paloa päästä tekemään, Eino kertoo.

Essi sai opinnäytetyönsä valmiiksi ja valmistui kesän jälkeen. Nyt hän jatkaa vakituisena ohjelmistokehittäjänä – lisäksi hänellä on graafista osaamista, jota yritys hyödyntää sisäisessä ja ulkoisessa tekemisessään.

– Weaselin porukka oli alusta lähtien todella mahtava ja minut otettiin niin hyvin mukaan kaikkeen tekemiseen, että jo senkin takia halusin jäädä. Tottakai myös työtehtävät olivat mieluisia ja juuri sellaisia, mitä halusinkin päästä tekemään, Essi summaa jäämisensä syitä.

Miikakin jäi vakituisena työntekijänä yritykseen, ja päätti lähteä myös Weasel Softwaren osakkaaksi – se mahdollisuus on kerran vuodessa avoin kaikille yrityksen vakituisille työntekijöille.

– Projektit, työporukka ja firman järkkäämät kekkerit ovat olleet sen verran huippuja, että ei täältä poiskaan halua, Miika listaa.