Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

hero

5/18/2022

Kesätöihin ja suoraan “it:n syvään päätyyn”

Erik ja Lauri aloittivat kesätyöntekijöinä Weasel Softwaren toimistolla Turussa, Eerika ja Akseli puolestaan Lappeenrannassa. Pari ensimmäistä päivää meni työkonetta ja ohjelmistoja asennellessa, mutta nyt junioritekijät ovat jo päässeet työnsyrjään kiinni.

Se kävi nopeasti.

Aprillipäivänä, perjantaina 1.4. Erik Ehrström ja Lauri Orava saapuivat tekemään ensimmäistä virallista työpäiväänsä Weasel Softwaren Turun konttorin kesätyöntekijöinä.

“Suunnittelimme, että oltaisiin vedetty ruskeat pahvit firman nimikyltin päälle alakerrassa ja pyydetty vastaanottovirkailijaa kertomaan kesätyöntekijöiden kyselyihin että: “Ai se Weasel Software? Se meni viikko sitten konkurssiin.” Mutta sitten meinattiin, että se on vähän liian rankka pila aloittajille”, kertoo vanhempi ohjelmointimestari Mikko Tanner.

Sen sijaan tulokkaille vedettiin heti tiukka tutustumispäivä, jonka aikana käytiin läpi niin tuntikirjausjärjestelmää kuin yrityksen kulttuuria.

“Ja koko firman laajuisen perjantaipalaverin aikana sai korkata jääkaapista kaljan ja istua sohvalle jutustelemaan – en ole aikaisemmin ollut työpaikassa, jossa voi ottaa näin rennosti, toteaa Erik.

Lappeenrantaan tarvittiin isompi toimisto

Kuukautta myöhemmin, toukokuussa, pääsivät myös Lappeenrannan kesätyöntekijät Eerika Peltonen ja Akseli Aula aloittamaan Weasel-uraansa.

“Heti ensimmäisestä päivästä lähtien oli superhyvä fiilis, eikä oikeastaan jännittänyt yhtään. Enemmän olin huolissani siitä, osaanko jäädä oikealla pysäkillä bussista pois kuin siitä, osaanko töissä tarpeeksi”, vertaa Eerika.

Kesätyöntekijöiden myötä Weasel Software tarvitsi Lappeenrannassa isomman toimiston, jotta kaikille löytyisi oma istumapaikka. Toiveissa on, että istumapaikkoja tarvitaan myös kesän jälkeen.

“Vastaanotto on ollut tosi lämmin ja kannustava, työtä tehdään tosissaan mutta pilke silmäkulmassa. Ja korostettiin, että kaikkea ei tarvitse tietää, vaan tänne saa tulla oppimaan”, kiittää Akseli.

Nopeasti oikeisiin töihin

Pehmeää laskua ei liian kauan kestänyt, vaan jo toisen työviikkonsa alussa sekä Erik että Lauri pääsivät testaamaan taitojaan asiakastöiden parissa. Lauri alkoi selvitellä Föli-joukkoliikennehankkeen karttageneraattorin ominaisuuksia. Erik puolestaan sukelsi matkustajaliikennettä satamissa ohjaavan Smartport Systemsin saloihin.

“Karttageneraattorissa oli pari nappia, jotka eivät toimineet oikein, joten lähdin selvittelemään sitä, mistä tämä toimintahäiriö johtuu. En ole opintojen puolesta päässyt koskaan käsittelemään mitään karttajärjestelmää, joten tämä on aivan uuden alueen opiskelua. Siksi menee myös aikaa perehtyä siihen logiikkaan, jolla koko ohjelmisto toimii”, Lauri kertoo.

“Sama juttu Smartportin kanssa: Java sinänsä on opinnoista tuttu ohjelmointikieli, mutta en ikinä ole tehnyt mitään näin laaja-alaista ymmärrystä vaativaa sen kanssa”, Erik komppaa.

Akseli ja Eerika työllistettiin heti alkumetreillä yrityksen sisäiseen verkkosivuprojektiin opiskelemaan WordPress-sisällönhallintajärjestelmän käyttöä.

“Olen heti päässyt opiskelemaan ja toteuttamaan juttuja, joita en ole aikaisemmin tehnyt – esimerkiksi animointia”, Eerika sanoo.

Vauhtiin ennen kesälomakautta

Tarkoitus on saada kaikki kesätyöntekijät hyvään vauhtiin projekteissaan ennen heinäkuuta – silloin suurin osa vakio-weaseleistä lomailee, ja kesäväen on tultava toimeen pienemmällä työnohjauksella.

“On ollut tosi hyvä näin alussa olla paljon toimistolla, sillä siten on ollut helppo kysyä pieniä “metatyöhön liittyviä” asioita pitempään työskennelleiltä kollegoilta. Aina ei ole todellakaan selvää, minkä merkinnän alle jokin työ pitäisi laittaa tuntikirjanpitoon tai miten jokin tietty kehitysympäristö laitetaan pystyyn”, toteaa Lauri.

Sitä ennen kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan livenä isoon osaan firman henkilöstöstä, sillä kesäjuhlat toukokuun lopussa tarjoavat mahdollisuuden kasvokkain tutustumiseen.

“Siistiä päästä verkostoitumaan kokeneempien osaajien kanssa ja ylipäänsä tavata uusia – sitä kun ei ole pariin vuoteen liikaa ollut tarjolla”, Akseli summaa.