Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

12/5/2022

Viisivuotias Weasel Software juhlii synttäreitään: kasvua ja hyvää meininkiä!

Weasel Software täyttää 6.12.2022 viisi vuotta. Yhden hengen yrityksestä on vuosien aikana kasvanut yhteisö, johon kuuluu lähes 50 työntekijää, joista yli 20 on myös yrityksen omistajia. Tänä vuonna liikevaihto kurkottaa jo 4 miljoonaan euroon.

“Yrityksen alkumetreillä teimme suunnitelmat siitä, missä olemme viiden vuoden päästä: tavoitteena oli 30 työntekijää ja noin kolmen miljoonan liikevaihto. Se tuntui silloin kunnianhimoiselta. Nyt nuo lukemat on yritetty kirkkaasti, ja suunta on eteenpäin,” kertoo Weasel Softwaren toimitusjohtaja Juha Laurila.

Pääpaino Weasel Softwaren työntekijöillä on koodauksessa, mutta porukkaan mahtuu mukaan niin projektipäälliköitä, UX-suunnittelijoita, palvelumuotoilijoita, pilviasiantuntijoita, devops-asiantuntijoita kuin tuoteomistajiakin. Hallintoon ja tukitoimiinkin tarvitaan muutama.

Yhteistä kaikille on intohimo omaan erityisosaamiseen ja halu kehittää taitojaan siinä.

Uusia työntekijöitä joka kuukausi

Uusia työntekijöitä on onnistuttu saamaan tiimiin mukaan tasaiseen tahtiin, vuoden 2022 aikana peräti 15 henkilöä.

“Suurin tarve on senioritason sovelluskehittäjille, ja heitä etsimme aktiivsesti lisääkin”, Laurila kertoo.

Viiteen kaupunkiin levittäytynyt Weasel Software on pystyttänyt toimipaikat jo Turkuun, Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään ja Lappeenrantaan. Alkuvuodesta 2023 edessä on Helsingissä muutto jälleen isompiin toimitiloihin.

“Työporukan yhteisöllisyys on meille tärkeää ja sitä pyrimme vaalimaan yhteisillä toimistopäivillä, virtuaalitapaamisilla, sekä koko yrityksen fyysisillä Q-tapaamisilla kerran kvartaalissa”, Laurila kuvailee.

SmartPort on ensimmäinen oma tuote

Satamien SmartPort-liiketoimintakauppa keväällä 2022 teki Weasel Softwaresta oman SmartPort -tuotteen kehittäjän. Nyt yrityksen sisällä on kuuden henkilön muodostama tiimi, joka rakentaa palvelulle pilvisiirtymää. Rakenteilla on myös uusi versio, joka palvelee entistä paremmin Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan vilkkaimpia matkustajasatamia.

Lisäksi Weasel Software on tunnettu yhteistyöstään joukkoliikenneyhtiöiden kanssa. Vuoden 2022 päättyessä pääsemme tarjoamaan suunnittelemiamme aikataulusovelluksia ja infojärjestelmiä jo yli 20:lle suomalaiselle joukkoliikenneyhtiölle.

“Alusta lähtien tavoitteena on ollut orgaaninen ja kannattava kasvu, ja tällä tiellä olemme onnistuneet pysymään oikein hyvin. Tämän ovat mahdollistaneet motivoituneet työntekijämme, sekä hyvät asiakkaamme ja tarkoin valittu kumppaniverkostomme. Katsotaan mitä seuraavat viisi vuotta tuovatkaan tullessaan!”

Weasel Software Oy on voimakkaasti kasvava suomalainen ohjelmistoyritys, jonka omistavat sen työntekijät. Se toteuttaa ohjelmistoprojekteja, tarjoaa niihin liittyviä palveluita ja välittää asiantuntijoitaan erilaisiin ohjelmistokehityksen rooleihin. Yrityksen pitkäaikaisia ​​asiakkaita ovat muun muassa Liikennevirasto, Valtioneuvoston kanslia, Eläketurvakeskus ja useat suomalaiset joukkoliikenneyhtiöt.

Weasel Software Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 4 miljoonaa euroa, sillä on noin 44 työntekijää ja lisäksi verkostossaan yli 1 000 asiantuntijaa.