Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästeiden käyttö

6/15/2022

PayiQ – Mobiilikehitystä pilvipohjaiseen lipunmyyntialustaan

Bussilippu kännykässä on arkipäivää yhä useammalle – Weasel Software on mukana kehittämässä mobiilialustaa, jossa sen ostaminen hoituu helposti!

Osana Weasel Softwaren joukkoliikennetekemistä olemme olleet mukana suomalaisen iQ Payments Oy:n lipunmyyntialustan, mobiilisovellusten ja taustapalveluiden kehittämistyössä. PayiQ Ticketing as a Service -alustaa käytetään esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenne Fölin mobiilisovelluksessa: Fölin applikaatio on rakennettu ja räätälöity PayiQ:n alustan päälle.

PayiQ:n lippujärjestelmä sujuvoittaa joukkoliikenteen käyttöä: matkalipun ostaminen ja tarkistaminen, reittiopas ja karttapohjainen matkan suunnittelu, matkakorttien mobiililataus ja muut linja-autoliikenteen lippuihin liittyvät tarpeet hoituvat kätevästi alustan kautta. Alusta myös kerää tietoa lippujen käytöstä ja asiakkaiden liikkumisesta, jotta sitä voidaan analysoida ja käyttää kokonaisuuden parantamiseksi.

“Weasel Softwaren tekemä mobiilikehitys oli osaavaa, toteutus aloitettiin todella nopeasti ja palvelu oli erittäin joustavaa. Suosittelen Weasel Softwarea ketteränä toimijana myös muille”, kiittelee PayiQ:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen.

Olemme olleet mukana kehittämässä Android-mobiilimaksamista NFC:tä hyödyntäen, parantelemassa sovellusten käytettävyyttä sekä kehittämässä ja ylläpitämässä alustaa vastaamaan uusimpien Android- ja iOS-puhelimien ominaisuuksia. Lisäksi olemme olleet toteuttamassa alustaan puhelimessa toimivan virtuaalisen matkakortin ominaisuuksia – mikäli joukkoliikenneyhtiön laitteisto tukee virtuaalikorttia, ei fyysistä matkakorttia tarvita ollenkaan, vaan kaikki lipun tiedot ovat olemassa ja käytettävissä suoraan puhelimessa.

“Oli kiinnostavaa olla mukana kehittämässä sovellusta, joka on todella monen joukkoliikenteellä matkustavan päivittäisessä käytössä ja helpottaa heidän arkeaan”, kommentoi ohjelmistokehittäjä Johannes Lindqvist Weasel Softwarelta.

Olemme olleet mukana tekemässä Turun seudun joukkoliikenne Fölin pysäkkiaikatauluja sekä linja-autojen sisällä olevien näyttöjen käyttämiseen liittyvää hallintatyökalua.