Weasel Software

Asiakkaamme valitsevat meidät,
koska olemme reilu kumppani:
teemme sen, mitä lupaamme ja ehdotamme
parhaita ratkaisuja omatoimisesti.

Asiakkaan puolella – avoimesti, reilusti ja ketterästi

Meitä arvostetaan kumppanina, koska teemme sen mitä lupaamme. Toimintaamme ohjaavat asiakkaan tarpeet – perehdymme projektiin niin, että sen älykäs, sitoutunut ja perusteellinen läpivieminen on meille kunnia-asia. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti suuret ja keskisuuret yritykset sekä julkishallinnon organisaatiot.

Mottomme mukaisesti toimimme avoimesti, reilusti ja ketterästi
– kanssamme työskennellessä asiakas tietää aina, mitä saa.

Käyttäjää ymmärtävää UX/UI-suunnittelua:
Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ASTI-järjestelmä

Kun asiakkaana ovat koko Helsingin alueella varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten (noin 30 000 lasta) vanhemmat ja lapsista huolehtiva varhaiskasvatuksen henkilöstö, vaatimukset järjestelmän sujuvalle toiminnalle ovat mittavat. ASTI-järjestelmällä haetaan lapselle esimerkiksi paikkaa varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta, tulevaisuudessa sen käyttöä on tarkoitus laajentaa myös kouluikäisiin.

Weasel Software on ollut mukana projektissa osana Gofore Oy:n työryhmää. Vastuualueina on ollut esimerkiksi järjestelmän käytettävyyden suunnittelu, käyttäjätutkimusten laatiminen ja toteuttaminen sekä asiakasmaksuihin liittyvien toiminnallisuuksien design.

“Asti-järjestelmän on täytettävä vaativat julkishallinnon saavutettavuuden ja käytettävyyden vaatimukset. Näiden kriteerien täyttyminen varmistetaan suunnittelemalla palvelu yhdessä käyttäjien kanssa”, toteaa Senior UX Designer Jukka Taipalus.

Käyttäjälähtöinen muotoilu on Weasel Softwaren ammattilaisilla toteuttamisen keskiössä, tehdäänpä designiä minkä kokoiseen hankkeeseen tahansa. Näin isoon ja laajalle käyttäjäkunnalle suunnattuun järjestelmään se kannattaa tehdä erityisen huolellisesti: niinpä työkaluina on käytetty muun muassa käyttäjähaastatteluja, prototyyppaamista ja fasilitoituja työpajoja.

Järjestelmä on tällä hetkellä suunnattu varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen, mutta kehitystyötä tehdään, jotta samaan järjestelmään saataisiin sisällytettyä myös koko perusopetuksen kaari sekä toisen asteen opinnot. Projekti tulee jatkumaan tulevina vuosina, ja olemme ylpeitä saadessamme olla mukana rakentamassa maailman parasta koulutusjärjestelmää!

Meidän vastuullamme ovat:

 • Käyttäjähaastattelut
 • Käyttäjätarpeiden kartoitus
 • Käyttöliittymäsuunnittelu ja prototyypit
 • Design-workshoppien fasilitointi
 • Käytettävyystestaus
 • Saavutettavuusarvioinnit

SmartPort System huolehtii satamien matkustajaliikenteestä

Euroopan vilkkaimmat matkustajaliikennesatamat Helsingissä, Tukholmassa ja Maariahaminassa luottavat matkustajiensa ohjaamisessa Weasel Softwaren luotsaamaan teknologiaan. SmartPort System -sovellus varmistaa, että kauttakulkuportilla näytetty matkalippu on oikea ja voimassaoleva, ja huolehtii siitä, että lipun haltija pääsee portista sisään vain oikeaan aikaan. Samanaikaisesti sovellus välittää lauttayhtiölle tiedon siitä, onko lipun näyttänyt henkilö mennyt portin läpi vai ei.

Weasel Software jatkokehittää ja ylläpitää SmartPort System -järjestelmää, jonka se osti alkuvuonna 2022. Laajennamme palvelutarjontaamme jatkuvasti ja etsimme uusia satamia yhteistyökumppaneiksemme.

”SmartPort-liiketoiminta sopii hyvin yrityksemme liiketoimintakokonaisuuteen: meillä on vankkaa osaamista laitespesifisten joukkoliikenneratkaisujen tekemisestä, esimerkkinä kehittämämme bussien informaationäyttöjen ohjelmisto. Myös tämän kaltaisten kriittisten järjestelmien kehittäminen ja ylläpito on meille tuttua. Ja lisäksi olemme tottuneet palvelemaan asiakkaitamme englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi, jotka ovat SmartPort-liiketoiminnan nykyisten sidosryhmien pääkieliä”, sanoo Weasel Softwaren toimitusjohtaja Juha Laurila.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Projektin- ja palvelunhallinta
 • Sovelluskehitys, sovelluksen arkkitehtuurin ja ratkaisujen suunnittelu
 • Järjestelmän ylläpito
 • Asiakkaiden tarpeiden kartoitus tulevaa pilviversiota varten

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Spring Boot, Percona XtraDB Cluster, Hazelcast IMDB, Tomcat.

Joukkoliikenteen aikataulujulisteet helposti Tampereelle ja Kuopioon

Joukkoliikenteen aikataulujen tarjoaminen niin, että jokaisella pysäkillä on tarjolla juuri sitä koskevat tiedot – kuulostaa yksinkertaiselta, mutta käytännössä taustalla on valtava määrä dataa, joka pitää ensin käsitellä ja sitten tarjota havainnollisessa muodossa. Lopputulokseksi tarvitaan helppolukuinen kokonaisuus, joka näyttää aikataulujen lisäksi muutakin matkustajille tärkeää pysäkkikohtaista tietoa.

Weasel Softwaren kehittämä ja ylläpitämä Joukkoliikenteen aikataulugeneraattori -palvelu vastaa tähän tarpeeseen ohjelmistolla: se käsittelee tarjotusta joukkoliikenteen raakadatasta jokaiselle pysäkille yksilöidyn, havainnollisen julisteen, josta selviää muun muassa pysäkin kautta kulkevien linjojen pysäkkikohtaiset aikataulut, linjojen tunnukset ja niiden käyttämät reitit, sekä muu asiakkaan tarvitsema tieto esimerkiksi lippujen hinnoista tai matkustusvyöhykkeistä.

“Julistegeneraattori tarjoaa mahdollisuuden luoda jakeludata, joka kertoo yksittäin jokaisen pysäkin tiedot: minkä kokoinen juliste pysäkille tarvitaan, kuinka monta niitä tarvitaan ja missä järjestyksessä julisteet halutaan tulostaa, jotta niiden jakelu olisi mahdollisimman helppoa”, kertoo projektipäällikkö Rauli Heikkinen Weasel Softwarelta.

Tampereen seudulla bussipysäkkien lisäksi pysäkkijulisteita on nähtävillä myös ratikkapysäkeillä. Lisäksi Weasel oli räätälöimässä Tampereen seudun joukkoliikenteen käyttöön Waltti-ruutuja ohjaavaa järjestelmää.

“Sekä Tampereen että Kuopion joukkoliikenneviranomaiset olivat kuulleet hyvää palvelustamme, sillä olimme jo toteuttaneet sen Fölille Turkuun. Tämä onnistunut esimerkki johti siihen, että projekteista sovittiin ja niitä lähdettiin urakoimaan”, kertoo projektipäällikkö Henri Valkama Weasel Softwarelta.

Noin puoli vuotta kestävän intensiivivaiheen aikana muokattiin sovellus kaupunkien joukkoliikennedataan sopivaksi, sillä jokaisen kaupungin joukkoliikennelinjastojen reitti- ja aikatauludata on hieman erilaista. Siksi sama ohjelmisto ei suoraan sovi eri kaupunkien tarpeisiin.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Sovelluskehitys
 • Ylläpitää ja tarvittaessa kehittää konversiotyökalua, joka muuntaa GTFS dataa Jore-muotoon
 • Tulosteiden layouttien muodostaminen ohjelmallisesti
 • Projekti- ja palvelunhallinta
 • Ylläpitopalvelut ja jatkokehitys
 • Pilvipalvelutuki (Azure ja AWS)

Palvelussa käytettyjä teknologioita ovat mm. Node.js, React, REST-Apit, Azure-pilvipalvelut.

PayiQ – Mobiilikehitystä pilvipohjaiseen lipunmyyntialustaan

Osana Weasel Softwaren joukkoliikennetekemistä olemme olleet mukana PayiQ:n lipunmyyntialustan mobiilisovellusten ja taustapalveluiden kehittämistyössä. PayiQ:n Ticketing as a Service -alustaa käytetään esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenne Fölin mobiilisovelluksessa: Fölin applikaatio on rakennettu ja räätälöity PayiQ:n alustan päälle.

PayiQ lippujärjestelmä sujuvoittaa joukkoliikenteen käyttöä: matkalipun ostaminen ja tarkistaminen, reittiopas ja karttapohjainen matkan suunnittelu, matkakorttien mobiililataus ja muut linja-autoliikenteen lippuihin liittyvät tarpeet hoituvat kätevästi alustan kautta. Alusta myös kerää tietoa lippujen käytöstä ja asiakkaiden liikkumisesta, jotta sitä voidaan analysoida ja käyttää kokonaisuuden parantamiseksi.

Olemme olleet mukana kehittämässä Android-mobiilimaksamista NFC:tä hyödyntäen, parantelemassa sovellusten käytettävyyttä sekä kehittämässä ja ylläpitämässä alustaa vastaamaan uusimpien Android- ja iOS-puhelimien ominaisuuksia. Lisäksi olemme olleet toteuttamassa alustaan puhelimessa toimivan virtuaalisen matkakortin ominaisuuksia – mikäli joukkoliikenneyhtiön laitteisto tukee virtuaalikorttia, ei fyysistä matkakorttia tarvita ollenkaan, vaan kaikki lipun tiedot ovat olemassa ja käytettävissä suoraan puhelimessa.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Kehitystyö osana tiimiä
 • Android-mobiilikehitys
 • iOS-mobiilikehitys
 • Mobililaitteiden backend-kehitys
 • Mobiilimaksamisen kehitys NFC:tä hyödyntäen

Mobiilikehityksessä käytettyjä teknologioita ovat mm. Objective-C, Swift, Java, Python ja Django.

Valtioneuvoston kanslia – Sitoumus2050-palvelu

Miten sinä tai organisaatiosi edistätte kestävää kehitystä? Sitoudu mukaan Suomeen, jonka haluamme vuonna 2050! Weasel Software kehittää ja ylläpitää valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen verkkosivustoa, sillä uskomme sekä vaikuttavaan verkkokehittämiseen että parempaan yhteiseen huomiseen.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys tulevat konkreettisesti näkyviksi Sitoumus2050-palvelun kautta. Sekä yksityisille ihmisille, yrityksille että kolmannen sektorin toimijoille suunnattu palvelu sitouttaa tekemään tekoja paremman huomisen vuoksi.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Sitoumus2050-verkkopalvelun jatkokehittäminen ja ylläpitäminen
 • Erillisprojektien suunnittelu, määrittely ja toteuttaminen
 • UX/UI-suunnittelu
 • AWS-pilvipalveluympäristöstä vastaaminen
 • Projektinhallinta ja palvelunhallinta

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Java, React.js, Node.js, PostgreSQL, MongodB, Elasticsearch, Liferay ja Amazon AWS -pilvipalvelut.

Eläketurvakeskus – Asiakirjahallinnan tietojärjestelmäkokonaisuus

Weasel Software ylläpitää ja jatkokehittää Eläketurvakeskuksen asiakirjahallinta tietojärjestelmäkokonaisuutta, jossa erilaisia asiakirjoja on miljoonia. Eläketurvakeskus arvostaa varmaa, luotettavaa ja asiakaskeskeistä kumppania, minkä ansiosta Weasel Software on yhteistyön myötä päässyt tarjoamaan apua ja toimittamaan ratkaisuja myös useisiin muihin eri haasteisiin. Kehitämme esimerkiksi ETK:n sähköistä postituspalvelua, jonka avulla varmistetaan, että suomalaiset saavat tärkeät dokumenttinsa perille. Olemme myös rakentaneet erillisen sovelluksen, jonka kautta erityyppisiä asiakirjoja metatietoineen voidaan siirtää järjestelmästä toiseen.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Dokumentinhallinnan ratkaisut, tarpeiden tunnistaminen ja ylläpidon yksinkertaistaminen
 • Asiakirjahallinnan tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittäminen ja hallinnoinnin helpottaminen
 • Sovelluskehitys, sovelluksien arkkitehtuurin ja ratkaisujen suunnittelut
 • Projektinhallinta ja palvelunhallinta
 • Sähke2-asiantuntijapalvelut

Palvelussa käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, C#, TSQL, OpenText eDocs DM, Active Docs, Adlib ja Aspose.

Vanhan arkistoaineiston siirto ja käyttöliittymän luominen

Eläketurvakeskus (ETK) tarvitsi yli kymmenen vuotta kovaleyllä odottaneelle arkistotiedolle ohjelmistoratkaisun, jonka avulla tietoa voitiin taas hakea, käyttää ja luokitella. Weasel Software rakensi ympäristön arkistoa varten sekä toteutti sovelluksen, joka siirsi vanhan aineiston arkistoon. Tämän lisäksi Weasel Software räätälöi ETK:lle oman käyttöliittymän, jonka avulla tallennettuun tietoon pääsee taas helposti käsiksi.

Kokonaisarkistoratkaisu hoidettiin Weasel Softwaren ohjelmistokehittäjistä koostuvan työryhmän voimalla muutamassa kuukaudessa, asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Meidän vastuullamme olivat:

 • Projektin määrittely ja hallinta
 • Metatietokokonaisuuden määrittäminen huomioiden sähke2-määritykset
 • DM-arkistokirjaston luonti
 • Siirtotyökalun rakentaminen
 • Nykyaikaisen käyttöliittymän rakentaminen

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, OpenText DM, SQL Server.

Palkkaosaston asiakirjojen hallintasovellus

Onnistuneen arkistoprojektin myötä olemme päässeet jatkamaan yhteistyötä Eläketurvakeskuksen kanssa lukuisissa muissakin yhteyksissä. Yksi niistä on ETK:n palkkaosaston tietoarkiston asiakirjahallinnan järkevöittäminen.

Kun palkat on laskettu ETK:n palkanlaskentajärjestelmässä, Weasel Softwaren rakentama asiakirjanhallintasovellus imaisee nämä tiedot, ja ne tallennetaan helppokäyttöiseen muotoon. Kyseessä ei ole pelkkä arkisto, vaan dokumenttien tilaa on mahdollista myös muokata: niihin pystyy esimerkiksi kiinnittämään tiedon siitä, onko asiakirja uusi, käsittelyssä vai odottaako se tarkastusta.

Erityisen tärkeä ominaisuus on selkeä ja toimiva hakujärjestelmä, joka sovellukseen on rakennettu. Tietoja pystyy hakemaan dokumenttien ominaisuuksien perusteella, esimerkiksi kohdehenkilön tai laskutyypin mukaan. Myös haku dokumentin sisältämien tietojen perusteella onnistuu. Koska sovelluksessa käsitellään ihmisten henkilökohtaisia palkkatietoja, GDPR-kulma on huomioitu tarkasti.

Meidän vastuullamme olivat:

 • Projektin määrittely ja hallinta
 • Metatietokokonaisuuden määrittäminen huomioiden sähke2 määritykset
 • DM-arkistokirjaston luonti
 • Siirtotyökalun rakentaminen
 • Nykyaikaisen käyttöliittymän rakentaminen

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, OpenText DM, SQL Server.

Laurea-ammattikorkeakoulu – Opettajatuutorin työpöytäpalvelu

Opettajatuutorin työpöytäpalvelu on opintojen etenemisen seurannan ja ohjauksen työkalu. Palvelun avulla opetus- ja ohjaushenkilöstö saa reaaliaikaista tietoa yksittäisen opiskelijan ja koulutusryhmien opiskelijoiden opintojen etenemisestä. Palvelun piirissä on yli 10 000 opiskelijaa. Weasel Software jatkokehittää ja ylläpitää tätä pilvipalvelua vuoteen 2025 saakka.

Opettajatuutorin työpöytäpalvelun avulla ohjaushenkilöstö pystyy jo varhaisessa vaiheessa tunnistamaan ne opiskelijat, joiden opintojen eteneminen on hidastunut ja ohjauksellisin keinoin vaikuttamaan siihen, että opiskelija saa kirittyä kesken jääneet opinnot valmiiksi ja valmistumaan tavoiteajassa.

Samaten pystytään myös varhaisessa vaiheessa tunnistamaan opiskelijat, jotka etenevät ryhmäänsä nopeammin ja mahdollistamaan heille “kiihdytyskaista”, jolloin nämä opiskelijat voivat valmistua nopeutetussa aikataulussa.

Weasel Softwaren tavoitteena on kehittää palvelua helppokäyttöisemmäksi, selkeämmäksi ja turvallisemmaksi.

“Koska sovelluksen kautta käsitellään henkilökohtaisia, opinnoissa etenemiseen liittyviä tietoja, on tärkeää että se tapahtuu tietoturvallisesti ja sujuvasti”, kommentoi projektipäällikkö Henri Valkama Weasel Softwarelta.

Sovellusta kehitetään asiakaslähtöisesti, eli sen käyttöä pyritään muokkaamaan käyttäjilleen mahdollisimman vaivattomaksi ja intuitiiviseksi. Tärkeimpiä toiminnallisuuksia on projektin aikana jatkokehitetty siten, että pääkäyttäjät voivat itse hallita niitä sovelluksessa helppotajuisesti.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Kehitys- ja ylläpitotyö
 • Pilvipalvelun resurssien hallinta
 • Integraatiot pilviympäristössä
 • CI/CD-toimintamallin kehittäminen
 • Palvelunhallinta

Käytettyjä teknologioita ovat mm. .Net, Azure DevOps, Azure SQL -tietokannat ja Data Factory analytiikka- ja raportointipalvelut.

Turun seudun joukkoliikenne Föli – Pysäkkiaikataulujen julistegeneraattori

Toimiva joukkoliikenne on yksi kaupunki-infran kulmakivistä. Jotta se pysyisi toimivana, yhtä tietoa tarvitaan ylitse muiden:

”Milloin se bussi tulee?”

Weasel Software toteutti Turun seudun joukkoliikenteelle aikataulugeneraattorin, jonka avulla bussipysäkeillä odottavien matkustajien elämä selkeytyi ja helpottui. Uusista aikatauluista näkee jäsennellysti mikä bussi menee minnekin ja mihin aikaan.

Turun seudun joukkoliikenne halusi päivittää pysäkeillä tarjotun tiedon 2020-luvulle: tarvittiin selkeän graafisesti ja havainnollisesti esitettyä tietoa, joka on omaksuttavissa yhdellä silmäyksellä. Weasel Softwaren toteuttama sovellus laskee asiakkaan tarjoaman datan perusteella pysäkkiaikataulun, piirtää reittikartan, esittää linjojen reitit pysäkkipuuna ja kertoo muut matkan kannalta olennaiset tiedot.

Meidän vastuullamme ovat:

 •  Sovelluskehitys
 •  Konversiotyökalun rakentaminen, joka muuntaa GTFS dataa Jore-muotoon
 •  Tulosteiden layouttien muodostaminen ohjelmallisesti
 •  Projektin- ja palvelunhallinta
 •  Ylläpitopalvelut ja jatkokehitys
 •  Pilvipalvelutuki (Azure)

Palvelussa käytettyjä teknologioita ovat mm. Node.js, React, Rest-Apit, Azure-pilvipalvelut.