Weasel Software

Asiakkaamme valitsevat meidät,
koska olemme reilu kumppani:
teemme sen, mitä lupaamme ja ehdotamme
parhaita ratkaisuja omatoimisesti.

Asiakkaan puolella – avoimesti, reilusti ja ketterästi

Meitä arvostetaan kumppanina, koska teemme sen mitä lupaamme. Toimintaamme ohjaavat asiakkaan tarpeet – perehdymme projektiin niin, että sen älykäs, sitoutunut ja perusteellinen läpivieminen on meille kunnia-asia. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti suuret ja keskisuuret yritykset sekä julkishallinnon organisaatiot.

Mottomme mukaisesti toimimme avoimesti, reilusti ja ketterästi
– kanssamme työskennellessä asiakas tietää aina, mitä saa.

Valtioneuvoston kanslia – Sitoumus2050-palvelu

Miten sinä tai organisaatiosi edistätte kestävää kehitystä? Sitoudu mukaan Suomeen, jonka haluamme vuonna 2050! Weasel Software kehittää ja ylläpitää valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen verkkosivustoa, sillä uskomme sekä vaikuttavaan verkkokehittämiseen että parempaan yhteiseen huomiseen.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys tulevat konkreettisesti näkyviksi Sitoumus2050-palvelun kautta. Sekä yksityisille ihmisille, yrityksille että kolmannen sektorin toimijoille suunnattu palvelu sitouttaa tekemään tekoja paremman huomisen vuoksi.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Sitoumus2050-verkkopalvelun jatkokehittäminen ja ylläpitäminen
 • Erillisprojektien suunnittelu, määrittely ja toteuttaminen
 • UX/UI-suunnittelu
 • AWS-pilvipalveluympäristöstä vastaaminen
 • Projektinhallinta ja palvelunhallinta

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Java, React.js, Node.js, PostgreSQL, MongodB, Elasticsearch, Liferay ja Amazon AWS -pilvipalvelut.

Eläketurvakeskus – Asiakirjahallinnan tietojärjestelmäkokonaisuus

Weasel Software ylläpitää ja jatkokehittää Eläketurvakeskuksen asiakirjahallinta tietojärjestelmäkokonaisuutta, jossa erilaisia asiakirjoja on miljoonia. Eläketurvakeskus arvostaa varmaa, luotettavaa ja asiakaskeskeistä kumppania, minkä ansiosta Weasel Software on yhteistyön myötä päässyt tarjoamaan apua ja toimittamaan ratkaisuja myös useisiin muihin eri haasteisiin. Kehitämme esimerkiksi ETK:n sähköistä postituspalvelua, jonka avulla varmistetaan, että suomalaiset saavat tärkeät dokumenttinsa perille. Olemme myös rakentaneet erillisen sovelluksen, jonka kautta erityyppisiä asiakirjoja metatietoineen voidaan siirtää järjestelmästä toiseen.

Meidän vastuullamme ovat:

 • Dokumentinhallinnan ratkaisut, tarpeiden tunnistaminen ja ylläpidon yksinkertaistaminen
 • Asiakirjahallinnan tietojärjestelmäkokonaisuuden kehittäminen ja hallinnoinnin helpottaminen
 • Sovelluskehitys, sovelluksien arkkitehtuurin ja ratkaisujen suunnittelut
 • Projektinhallinta ja palvelunhallinta
 • Sähke2-asiantuntijapalvelut

Palvelussa käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, C#, TSQL, OpenText eDocs DM, Active Docs, Adlib ja Aspose.

Vanhan arkistoaineiston siirto ja käyttöliittymän luominen

Eläketurvakeskus (ETK) tarvitsi yli kymmenen vuotta kovaleyllä odottaneelle arkistotiedolle ohjelmistoratkaisun, jonka avulla tietoa voitiin taas hakea, käyttää ja luokitella. Weasel Software rakensi ympäristön arkistoa varten sekä toteutti sovelluksen, joka siirsi vanhan aineiston arkistoon. Tämän lisäksi Weasel Software räätälöi ETK:lle oman käyttöliittymän, jonka avulla tallennettuun tietoon pääsee taas helposti käsiksi.

Kokonaisarkistoratkaisu hoidettiin Weasel Softwaren ohjelmistokehittäjistä koostuvan työryhmän voimalla muutamassa kuukaudessa, asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Meidän vastuullamme olivat:

 • Projektin määrittely ja hallinta
 • Metatietokokonaisuuden määrittäminen huomioiden sähke2-määritykset
 • DM-arkistokirjaston luonti
 • Siirtotyökalun rakentaminen
 • Nykyaikaisen käyttöliittymän rakentaminen

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, OpenText DM, SQL Server.

Palkkaosaston asiakirjojen hallintasovellus

Onnistuneen arkistoprojektin myötä olemme päässeet jatkamaan yhteistyötä Eläketurvakeskuksen kanssa lukuisissa muissakin yhteyksissä. Yksi niistä on ETK:n palkkaosaston tietoarkiston asiakirjahallinnan järkevöittäminen.

Kun palkat on laskettu ETK:n palkanlaskentajärjestelmässä, Weasel Softwaren rakentama asiakirjanhallintasovellus imaisee nämä tiedot, ja ne tallennetaan helppokäyttöiseen muotoon. Kyseessä ei ole pelkkä arkisto, vaan dokumenttien tilaa on mahdollista myös muokata: niihin pystyy esimerkiksi kiinnittämään tiedon siitä, onko asiakirja uusi, käsittelyssä vai odottaako se tarkastusta.

Erityisen tärkeä ominaisuus on selkeä ja toimiva hakujärjestelmä, joka sovellukseen on rakennettu. Tietoja pystyy hakemaan dokumenttien ominaisuuksien perusteella, esimerkiksi kohdehenkilön tai laskutyypin mukaan. Myös haku dokumentin sisältämien tietojen perusteella onnistuu. Koska sovelluksessa käsitellään ihmisten henkilökohtaisia palkkatietoja, GDPR-kulma on huomioitu tarkasti.

Meidän vastuullamme olivat:

 • Projektin määrittely ja hallinta
 • Metatietokokonaisuuden määrittäminen huomioiden sähke2 määritykset
 • DM-arkistokirjaston luonti
 • Siirtotyökalun rakentaminen
 • Nykyaikaisen käyttöliittymän rakentaminen

Käytettyjä teknologioita ovat mm. Microsoft .Net, OpenText DM, SQL Server.

Turun seudun joukkoliikenne Föli – Pysäkkiaikataulujen julistegeneraattori

Toimiva joukkoliikenne on yksi kaupunki-infran kulmakivistä. Jotta se pysyisi toimivana, yhtä tietoa tarvitaan ylitse muiden:

”Milloin se bussi tulee?”

Weasel Software toteutti Turun seudun joukkoliikenteelle aikataulugeneraattorin, jonka avulla bussipysäkeillä odottavien matkustajien elämä selkeytyi ja helpottui. Uusista aikatauluista näkee jäsennellysti mikä bussi menee minnekin ja mihin aikaan.

Turun seudun joukkoliikenne halusi päivittää pysäkeillä tarjotun tiedon 2020-luvulle: tarvittiin selkeän graafisesti ja havainnollisesti esitettyä tietoa, joka on omaksuttavissa yhdellä silmäyksellä. Weasel Softwaren toteuttama sovellus laskee asiakkaan tarjoaman datan perusteella pysäkkiaikataulun, piirtää reittikartan, esittää linjojen reitit pysäkkipuuna ja kertoo muut matkan kannalta olennaiset tiedot.

Meidän vastuullamme ovat:

 •  Sovelluskehitys
 •  Konversiotyökalun rakentaminen, joka muuntaa GTFS dataa Jore-muotoon
 •  Tulosteiden layouttien muodostaminen ohjelmallisesti
 •  Projektin- ja palvelunhallinta
 •  Ylläpitopalvelut ja jatkokehitys
 •  Pilvipalvelutuki (Azure)

Palvelussa käytettyjä teknologioita ovat mm. Node.js, React, Rest-Apit, Azure-pilvipalvelut.

Pk-yrityksen it-palvelut samasta paikasta

Laawa Oy

Turkulainen rakennusalan yritys Laawa Oy on kunnianhimoinen rakentamisen ja remontoinnin ammattilainen. Yritys halusi itselleen kaikki it-palvelut, kuten kotisivut, sähköpostin, pilvipalvelut ja it-tuen samalta toimittajalta – siksi yhteistyökumppaniksi valittiin Weasel Software.

– Weasel Software oli luonteva päätös, koska tiesimme, että sieltä löytyy varmasti tietotaitoa mihin tahansa IT-asiaan. Olemmekin aina apua saaneet nopeasti ja tarvittaessa myös aktiivista palvelua ja näkemyksiä asioiden edistämiseksi, toteaa toinen Laawa Oy:n perustajista, Henrik Holkko.

Esimerkiksi verkkosivut toteutettiin WordPress-pohjalle yhdessä suunnitellen: tärkeää oli tuoda esille se, miten monipuolista osaamista Laawa Oy:n repertuaarista löytyy. Koska kyseessä on voimakkaasti kilpailtu ala, on myös tärkeää, että verkkosivujen hakukoneoptimointi on huippuluokkaa.

”Toimitamme asiakkaillemme it-ratkaisuja, jotka hyödyttävät heidän liiketoimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä tapauksessa Laawa Oy tilasi meiltä kokonaispaketin, joilla autamme heidät pääsemään näkyville omalla kentällään. Hyvin it-kokonaisuus mielikuvan ammattimaisesta toimijasta – niin kuin pitääkin”, kommentoi Weasel Software Oy:n toimitusjohtaja Juha Laurila.

Meidän vastuullamme ovat

 • Verkkosivujen tekstisisältöjen suunnittelu ja kirjoittaminen
 • Verkkosivujen hakukoneoptimointi
 • Kohdennettu Google Ads -mainonta